Syntus Utrecht breidt dienstregeling verder uit vanaf 25 augustus

16-8-2024
Vanaf zondag 25 augustus breidt Syntus Utrecht de dienstregeling verder uit. De zomervakantie is bijna voorbij en steeds meer mensen gaan weer naar school of aan het werk. Voor de zomervakantie reed Syntus Utrecht al met een volledige dienstregeling. Deze wordt nu nog eens extra uitgebreid. Met de nieuwe dienstregeling rijden er vaker bussen in de spits. Ook rijden de bussen ’s ochtends extra vroeg naar Utrecht Science Park. Daardoor ontstaan er meer reismogelijkheden, onder andere voor het personeel en bezoekers van het UMC. In Amersfoort introduceert Syntus Utrecht nieuwe, comfortabele stadsbussen.
 

Lijn 70 Hilversum - Amersfoort

Lijn 70 gaat in de spitsuren vaker rijden. Richting Soestdijk Noord rijdt de bus voortaan iedere 10 minuten. Richting Hilversum rijdt de bus voortaan iedere 15 minuten. Hierdoor zijn er ’s ochtends en ’s middags meer reismogelijkheden.

Lijn 76 Amersfoort - Bunschoten - Spakenburg

Lijn 76 gaat in de ochtendspits vaker rijden. De bus rijdt dan voortaan iedere 10 minuten in plaats van iedere 15 minuten. Hierdoor zijn er ’s ochtends meer reismogelijkheden.

Lijn 202 Amersfoort Nieuwland - USP – Vianen

Lijn 202 rijdt alle dagen in de week extra vroeg naar Utrecht Science Park. De eerste bus vertrekt voortaan om 06:18 uur uit Amersfoort en is om 06.38 uur bij Utrecht Science Park. Ook gaat de bus vaker rijden. In de spitsuren rijdt lijn 202 voortaan iedere 5 minuten. In de vroege middag (tussen 12.00 en 15.00 uur) rijdt de bus voortaan iedere 10 minuten. Daardoor ontstaan er veel meer reismogelijkheden, onder andere voor het personeel en bezoekers van het UMC.

Extra vroege rit op lijn 272, 298 en 299

Op werkdagen rijdt er ook een extra vroege rit op de lijnen 272, 298 en 299. Daardoor ontstaan er veel meer reismogelijkheden.

‘Nieuwe’ stadsbussen in Amersfoort

Meer ritten betekent ook meer bussen. Om alle extra ritten te kunnen rijden, introduceert Syntus Utrecht ‘nieuwe’ stadbussen in Amersfoort. De bussen zijn niet helemaal nieuw. Het gaat om bestaande 12 meter bussen van het merk MAN. De bussen zijn ingericht voor openbaar vervoer in de stad. Zo beschikken de bussen over 3 deuren, waardoor reizigers sneller kunnen uitstappen. Daarnaast hebben de bussen een volledige lage vloer en veel staanplaatsen. Daardoor is er extra ruimte voor bijvoorbeeld kinderwagens en rollators. Perfect voor het winkelend publiek!

Groep chauffeurs flink vergroot

Youri van Doorn, rayonmanager bij Syntus Utrecht, is blij met de uitbreiding. Hij zegt hierover: “Ik ben er trots op dat wij onze betrouwbare dienstverlening na de vakantieperiode nog verder kunnen uitbreiden. Mede dankzij de inzet en flexibiliteit van het huidige team zien wij de ruimte om meer ritten aan te bieden op deze drukke trajecten. Daarmee bieden wij veel reizigers nog meer reismogelijkheden en een grotere kans op een zitplaats. De laatste maanden hebben wij veel nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Daardoor is onze enthousiaste groep chauffeurs flink vergroot. Dat biedt ons nu de mogelijkheden om nog meer ritten te rijden, naast de volledige dienstregeling. Tot en met 2035 blijven wij de trotse vervoerder in de Provincie Utrecht en in 2026 breiden wij de dienstregeling verder uit. Daarom blijven we altijd op zoek naar nieuwe collega’s.”